Trancedente meditatie, hoe doe je dat?

mediteren onder meditatiedeken van ComfortZen

Toen ik dertig jaar was, voelde ik mij somber, angstig en had hevige paniekaanvallen. Mijn gedachten maalden aan één stuk door. Werken ging niet meer, slapen wel. Ik sliep onafgebroken van 20.00 uur tot 10.00 uur en dan begon de dag. De ochtend was het zwaarst. Wanneer die eindelijk voorbij was, voelde ik me doodmoe en viel rond 15.00 uur weer in slaap tot het avondeten. Maar eten deed ik bijna niet, want niets smaakte.

Dit duurde ongeveer twee jaar. In die periode zocht ik overal hulp. Ik voerde gesprekken bij de psychiater, ik ging op mensendieck, ik praatte met de bedrijfsarts, die regelmatig op de stoep stond. Niets hielp. De bijwerkingen van de antidepressiva bezorgden mij nog meer angst, ik zag alles dubbel. Alleen de kalmerende middelen werkten maar daar werd ik heel suf van.

Mijn collega belde af en toe om te vragen hoe het met mij ging. Hij mailde mij het adres van de Transcendente Meditatie ™ in Amsterdam Noord. Op een zaterdag middag reed ik er naar toe. Er werd een film vertoond van Maharishi Mahesh yogi. De film liet ook grote groepen mensen zien die zaten te mediteren. Er waren interviews met mensen die TM beoefenden. Volgens de TM organisatie hadden wereldwijd meer dan vijf miljoen mensen Trancedente Meditatie geleerd. 

https://www.comfortzen.nl/meditatiekussens/

Mijn eigen mantra:

Met een sinaasappel, een roos en een wit zakdoekje reed ik naar Amsterdam om mijn inwijdingsritueel (poedja) te beleven. In het Sanskriet werden een aantal overleden “meesters” aangeroepen. Daarna ontving ik een godennaam (mantra) om mee te mediteren. Deze mantra was alleen voor mij en mocht ik nooit hardop uitspreken.

Ik zat in een grote leren fauteuil, sloot mijn ogen en herhaalde de mantra.Vrij snel begon ik te transcenderen en na twintig minuten waren mijn gedachten stil en voelde ik me licht en fijn. Elke dag mediteerde ik op mijn meditatiekussen ‘s morgens twintig minuten en aan het einde van de dag  nog eens twintig minuten. Langzaam werd ik beter, en ervaarde louter zijn. Ook kreeg ik weer zin om dingen te doen.

https://www.comfortzen.nl/meditatiekussens/

Gewoon zitten en zijn

Het lijkt heel simpel en dat is het ook. Het herhalen van de mantraklank in het hoofd zorgt ervoor dat de aandacht naar binnen keert. En daar is volgens Maharishi alle gelukzaligheid onuitputtelijk aanwezig. Met deze techniek kom je daar snel en eenvoudig terecht. Dus pak je meditatiekussen en sla je meditatiedeken om je heen. Sluit je ogen, herhaal jouw mantra en geniet.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En ontvang 5% korting!


Geen zorgen, we zullen niet spammen.