Tips & Tricks

Was tip:
Was je wollen ComfortZen producten alleen als het echt nodig is. Een nachtje in de mist of een uurtje in de stoom van de douchecabine doet al wonderen. Als er sneeuw ligt, grijp dan je kans en geef je mat, deken of kussen een echte opfrisbeurt. Je deken of mat met de wolharen in de sneeuw zorgt voor een natuurlijk schoningsproces.
Wil je het toch wassen, was je wollen ComfortZen product dan op de hand. Wassen van wollen producten doe je in ruim koud of lauw water. Laat wol nooit schrikken door grote temperatuurverschillen en laat het niet in het water staan weken. Hierdoor kan de wol krimpen of zelfs vervilten. Gebruik nooit een gewoon wasmiddel maar een vloeibaar wolwasmiddel met een neutrale PH waarde en zonder enzymen, die kunnen namelijk de keratine eiwitten waaruit wol is opgebouwd aantasten.
Druk of knijp het vocht uit je wol, niet wringen, hierdoor trek je de vezels kapot. Rol je gewassen wollen product in een handdoek en druk opnieuw het laatste vocht eruit. Laat je wollen product liggend opdrogen, zo blijft het mooi in vorm.

Borstel tip:
De droge wollen yogamat, meditatiedeken of meditatiekussen kan een extra opknapbeurt krijgen met de ComfortZen borstel. Met name de yogamat knapt hier gelijk van op. Na veel gebruik van het wol product kan de wol wat gaan vilten. Door de mat even goed te borstelen ziet deze er weer uit als nieuw. Gebruik geen haarborstel voor dieren. De metalen naalden van deze borstels halen veel wol uit de mat waardoor deze dunner wordt en in kwaliteit achteruit gaat. De ComfortZen borstel heeft natuurlijke houten naalden en tast de mat niet aan.
Een andere optie is de wol stofzuigen op de laagste stand zonder de borstel dus alleen de mondopening gebruiken. De stofroller die je voor kleding gebruikt werkt ook goed.

Extra tip:
Rol je mat eens op met de wol aan de buitenkant en laat dit een dag staan. Rol dan je mat weer uit, de mat is strak plat en de haren staan weer fris rechtop.

Antislip:
Sommige yogi’s kunnen de wollen yogamat als glad ervaren in de Adhomukhaasana/de hond en/of de Bujhangasana/de cobra. Duw tijdens deze houdingen goed je duim en je wijsvinger in de wol. Zo haal je de druk van je polsen af en heb je meer grip. ComfortZen levert gratis een klein stukje antislip rubber mee voor het geval dat bovenstaande niet genoeg werkt. Leg deze antislip strip op de plek van je handen of voeten en je hebt garandeerd voldoende grip.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En ontvang 5% korting!


Geen zorgen, we zullen niet spammen.